Fördjupning av yoga och vänskap

För andra året i rad har jag tillbringat fem dagar i slutet av Juni på en fördjupande yoga utbildning. Vi är 15 yoginis som sammanstrålar i Göteborg på den fina yogastudion WearMyYoga. Det är min lärare och mentor Yogiraj Katrina Repka som håller i utbildningen. Det fantastiska med denna utbildningen är att det känns som att komma hem. Praktiken, läraren och alla deltagarna känns som en stor varm familj. Vi bor och verkar utspridda över landet, men när vi kommer samman här så blir det en trygg bubbla som alla får plats i, och det som har hänt under året för var och en tas varsamt emot och landar i hjärtat.

Det är en fördjupande utbildning, men kanske inte nödvändigtvis avancerade positioner (även om det också förekommer), utan mer för att det tar en inåt på djupet med yogafilosofi och meditationer. När man är på den inre resan så behövs en lärare ibland. Någon som kan ge mer kunskap och förklaringar, inspirera till att fortsätta när det känns jobbigt, som ibland säger detta är svårt för mig också, eller som håller upp en spegel så man får syn på sig själv. Jag brukar några gånger om året passa på att också ta en privattimme med min lärare. För att få dryfta det som ligger mig närmast hjärtat, att få ett annat perspektiv, och få hjälp att ta min yoga framåt, både min egen privata praktik såväl som min yogalärarroll.

Det som också är så fint på en sådan här utbildning är gemenskapen med de andra deltagarna. Vi är alla yogalärare, utbildade inom samma tradition, ISHTA yoga, och kan mötas i samtal om yogan och livet. Att det skapas ett tryggt sammanhang, utan någon känsla av konkurrens, bara vänskap som fördjupas lite mer för varje gång vi ses. Vi lär oss av att dela varandras erfarenheter, av våra olika vägar genom livet, där yogan är det som länkar oss samman.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.