Höst

Höstterminen har rullat på snabbt, och jag blir glad över alla möten i yogasalen, och att känna att jag kan ge en paus från vardagens alla krav.

Nu är det snart novemberlov och efter det börjar en ny omgång kurser, med 4 tillfällen under november. Läs mer här.

Foto: Magnus Nilsson

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Höst

Sommarledig

Foto: Maguns Nilsson

Jag håller på att planera hösten. Tanken är att jag börjar med yogaklasser på söndagar igen i början av September. Håll utkik här eller på sociala medier, eller anmäl dig till min maillista för att få information när det är klart.

Jag brukar hålla till på Scoutgården i Staffanstorp. Om du vet en annan tillgänglig lokal så tipsa gärna, eftersom det hade varit trevligt att kunna utöka med en dag till i veckan.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommarledig

Workshop: Skapa din egen praktik – Sadhana

Sommaren står för dörren och jag har nu avslutat vårterminens kurser. Men eftersom sommaren är lång och det finns tid och möjlighet att skapa en ny vana så vill jag välkomna dig till en workshop i att skapa din egna yogapraktik, din Sadhana.

Foto: Magnus Nilsson

Vi kommer att titta på vad man kan inkludera i sin praktik, vilka positioner (asanas), andningsövningar (pranayama) och meditationer. Jag kommer även att ta upp lite om hur man kan tänka för att skapa en vana, och hur man anpassar sin yoga beroende på sin egen individualitet.

Vi kommer att starta med en yogaklass, sen kommer vi att titta på olika sätt att bygga upp en praktik, diskutera, praktisera och anteckna. Ta med en anteckningsbok och en penna för att komma ihåg vad du kommer fram till. Vi avslutar kvällen med en meditativ praktik. Jag bjuder på lite lätt fika (te och frukt) under tiden.

Hoppas att vi ses!

Tid: 20 maj, kl. 17:30-20:00
Plats: Scoutgården, Annerovägen 26, Staffanstorp
Pris: 300:-

För anmälan, skicka ett mail till: yoga(at)jolowe.se
Anmälan är bindande!

Med värme,
Lotta

Publicerat i Workshop | Kommentarer inaktiverade för Workshop: Skapa din egen praktik – Sadhana

Gästklass på Studio YogaNu i Landskrona

Fredagen den 19 Maj och den 16 Juni kommer jag att gästa Studio YogaNu i Landskrona och hålla en Restorative Yoga klass med Yoga Nidra. Anmälan sker till studion.

Publicerat i Workshop | Kommentarer inaktiverade för Gästklass på Studio YogaNu i Landskrona

Sommarlov

Det har varit en händelserik vår. Jag har hållit mina tre klasser i veckan, Söndagsyogan, Studio S och Ericsson, och det har varit så roligt att möta alla yogisar på mattan. Varje tillfälle ger också mig något nytt, om yogan, om att undervisa, om mig själv. Yogan är ett ständigt ”work in progress”, vilket jag älskar!DSC08504

Förutom mina klasser har jag denna terminen också påbörjat ytterligare yogastudier för lära mig ännu mer, som jag sen kan dela vidare. Så under en vecka i februari och en vecka i maj har jag fyllt på med massor av ny kunskap och jag kommer att göra det samma en vecka till i september. Yogafilosofi, yogapraktik, pranayama, meditation, hands-on adjustments, och massa annat fylls på.

För att få en bättre förståelse av allt vi lär oss på utbildningen och hur man integrerar det i sina klasser, så ingår också det som kallas assistering. Det vill säga att man följer med en erfaren lärare och hjälper till på deras klasser eller workshops. Det är så otroligt lärorikt att följa dessa lärare, att se hur de undervisar och tar sig ann sina elever.

En annan viktig del i mitt yoga-liv är att ha en egenpraktik, en Sadhana. Att skapa tid, utrymme och inte minst rutin för en egen praktik är inte alltid så lätt, men det går om man vill och den investeringen i sig själv är guld värd. Jag känner också att med en egen praktik som bas, så finns det en helt annan grund och stabilitet för att undervisa.

Vårterminen har varit fylld med yoga i all dess former, och höstterminen kommer nog att bli lika fylld. Så därför passar jag på att ta lite ledigt under sommarmånaderna för att tanka upp lite extra energi. Planering för hösten är på gång, mer info kommer när jag har datumen klara, men preliminärt startar jag söndagsyogan igen i slutet av september.DSC08370

Men helt utan yoga kan vi ju inte vara, så därför tänker jag att vi provar att  ha Yoga några gånger ut i det fria, till fågelkvitter och förhoppningsvis en blå himmel! Så några onsdagkvällar i juni/juli ses vi på den gamla fotbollsplanen på Åttans Idrottsplats som ligger bredvid ridhuset, om vädret tillåter! Följ mig på Facebook och anmäl dig på evenemanget jag lägger upp där för tider och detaljer. Om det blir dålig väder ställer jag in och meddelar då det via Facebook. Hoppas vi ses!

Välkommen!

Foto: Magnus Nilsson (c)

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommarlov

Yoga på jobbet

Inte så charmig yogalokal, men desto charmigare deltagare. Känner alltid skön energi och tacksamhet efter min lunch yogaklass på jobbet. Även om jag känner mig stressad när jag kommer dit, så är jag lugn och glad efter!
yogapåjobbet

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Yoga på jobbet

Tack!

Då tog denna kursen slut. Tack till mina sköna yogisar som förgyllt mina söndagkvällar. Som lärare har jag lärt mig massor! På återseende hoppas jag 🙂

Om du är intresserad av att yoga med mig igen, så gilla min Facebook-sida, där kommer jag att lägga ut när det blir nya tillfällen.

https://www.facebook.com/lottawesslenyoga

Med värme,
Lotta

lw-yoga

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tack!