Sommarlov

Det har varit en händelserik vår. Jag har hållit mina tre klasser i veckan, Söndagsyogan, Studio S och Ericsson, och det har varit så roligt att möta alla yogisar på mattan. Varje tillfälle ger också mig något nytt, om yogan, om att undervisa, om mig själv. Yogan är ett ständigt ”work in progress”, vilket jag älskar!DSC08504

Förutom mina klasser har jag denna terminen också påbörjat ytterligare yogastudier för lära mig ännu mer, som jag sen kan dela vidare. Så under en vecka i februari och en vecka i maj har jag fyllt på med massor av ny kunskap och jag kommer att göra det samma en vecka till i september. Yogafilosofi, yogapraktik, pranayama, meditation, hands-on adjustments, och massa annat fylls på.

För att få en bättre förståelse av allt vi lär oss på utbildningen och hur man integrerar det i sina klasser, så ingår också det som kallas assistering. Det vill säga att man följer med en erfaren lärare och hjälper till på deras klasser eller workshops. Det är så otroligt lärorikt att följa dessa lärare, att se hur de undervisar och tar sig ann sina elever.

En annan viktig del i mitt yoga-liv är att ha en egenpraktik, en Sadhana. Att skapa tid, utrymme och inte minst rutin för en egen praktik är inte alltid så lätt, men det går om man vill och den investeringen i sig själv är guld värd. Jag känner också att med en egen praktik som bas, så finns det en helt annan grund och stabilitet för att undervisa.

Vårterminen har varit fylld med yoga i all dess former, och höstterminen kommer nog att bli lika fylld. Så därför passar jag på att ta lite ledigt under sommarmånaderna för att tanka upp lite extra energi. Planering för hösten är på gång, mer info kommer när jag har datumen klara, men preliminärt startar jag söndagsyogan igen i slutet av september.DSC08370

Men helt utan yoga kan vi ju inte vara, så därför tänker jag att vi provar att  ha Yoga några gånger ut i det fria, till fågelkvitter och förhoppningsvis en blå himmel! Så några onsdagkvällar i juni/juli ses vi på den gamla fotbollsplanen på Åttans Idrottsplats som ligger bredvid ridhuset, om vädret tillåter! Följ mig på Facebook och anmäl dig på evenemanget jag lägger upp där för tider och detaljer. Om det blir dålig väder ställer jag in och meddelar då det via Facebook. Hoppas vi ses!

Välkommen!

Foto: Magnus Nilsson (c)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.